5 tips voor het aanleggen tuinterras

raambekleding kunststof kozijnen

Het begint al wat lekkerder weer te worden en wilt daarom een mooi terras aanleggen in de tuin. Zodat je lekker in de zomer met familie en vrienden in de zon op je eigen tuinterras een drankje kan doen. Bij het aanleggen van een terras komt natuurlijk veel bij kijken. Van het maken van een goed ontwerp tot kopen van de houten terrasplanken. In dit artikel geef ik 5 tips over hoe je het beste kan aanpakken bij het aanleggen van tuinterras.

  1. Goed planning en voorbereiding

Een goede planning voor het beginnen met het aanleggen van je terras kan cruciaal zijn. Het kan namelijk zo zijn dat er nog wat werkzaamheden gedaan moeten worden voor het leggen van de terrasplanken. Je kan dan denken aan planten of afrastering die precies op de plek staan waar het tuinterras moet komen te liggen, maar ook naar de ondergrond van waar het tuinterras moet komen te liggen. Als het heel ongelijk is, is het verstandig om eerst de grond gelijk te maken voor het aanleggen van het terras. Kijk daarom van tevoren goed wat er gedaan moet worden en maak daarbij een inschatting hoe lang dat duurt. 

  1. Inspiratie

Kijk van tevoren online op Pinterest of in magazine naar inspiratie van hoe jouw tuinterras eruit moet komen te zien. Maak daarbij een moodboard met verschillende tuinen en terrassen met verschillende planten, kleuren, bloemen en buitenaccessoires. Dit is een stap die je moet maken voordat je een ontwerp gaat maken. Het kan soms best lastig zijn om op het laatste moment onderdelen aan je tuinterras toe te voegen, omdat ze bijvoorbeeld niet passen

  1. Terras ontwerp

Door van tevoren een goed ontwerp te maken kan je van tevoren goed zien of alles ook echt past. Ook kan je hierdoor goed van te voren een inschatting maken van welke taken er nog allemaal eventueel gedaan moeten worden. Houdt bij het maken rekening met de afmetingen van de tafel en ruimte om rond de tafel te lopen. Het zou zonde zijn als je een mooi terras hebt gemaakt, maar de tafel er precies niet past. 

  1. Juiste houten terrasplanken 

Het kiezen van de juiste houten terrasplanken is een cruciaal proces. Dit is namelijk niet iets wat je snel en makkelijk kan laten vervangen. De terrasplanken bepalen ook een groot deel in welke stijl je jouw terras wilt inrichten. Houten terrasplanken van goede kwaliteit is een belangrijk onderdeel om langdurig van je terras te genieten. Kijk daarvoor op Wind Hout, Win Hout biedt kwalitatief en milieuvriendelijke houten terrasplanken die voor iedereen geschikt zijn. 

  1. Materiaal

Het hebben van de juiste materialen is cruciaal bij het beginnen van het aanleggen van je tuinterras. Het zou natuurlijk zonde zijn als je niet verder kan gaan met het aanleggen omdat je net dat ene gereedschap mist. Maak daarom van tevoren een lijstje met gereedschap en materiaal wat je nodig hebt om zo goed mogelijk een tuinterras aan te leggen.