De voordelen van cortenstaal tuindecoratie

Cortenstaal tuindecoratie

Ben je al bekend met het materiaal cortenstaal? Dit is een staalsoort die voornamelijk bestaat uit ijzer in combinatie met fosfor, nikkel, chroom, koper of silicium. Hierdoor krijgt het materiaal een roestige kleur. Zoals je wellicht al door hebt, zijn roestige kleuren de laatste tijd erg in. Cortenstaal is een materiaal dat niet alleen past in deze tijd door zijn kleur, maar ook doordat het een erg sterk materiaal is. Daarnaast is het 100% recyclebaar en gaat het lang mee. Dit zijn twee waarden die anno 2021 erg belangrijk zijn.

Cortenstaal tuindecoratie

Tuindecoratie van cortenstaal

Door de vele positieve eigenschappen is cortenstaal een materiaal dat veel wordt gebruikt in tuindecoratie. Cortenstaal tuindecoratie kan lang mee omdat het onder andere is bestand tegen weersinvloeden. Daarnaast is de roestkleur ideaal voor in de tuin, omdat het mooi blend met de natuurlijke kleuren die een tuin vaak heeft.

Als het gaat om tuindecoratie van dit materiaal, kun je bijvoorbeeld gaan voor een cortenstalen schutting of borderranden. Echter zijn er ook kleinere mogelijkheden om toch het materiaal in de tuin te verwerken, zonder dat het de overhand neemt. Denk hierbij aan plantenbakken, tuin verwarming of houtopslag.

Ben je fan van cortenstaal, maar staat hetgeen waar je naar op zoek bent niet tussen de mogelijkheden? Een ander voordeel van cortenstaal is dat het eenvoudig op maat te maken is. Wil je bijvoorbeeld een mooie wanddecoratie voor buiten? Het is allemaal mogelijk!