Een goed alarmsysteem: Jablotron Alarmsysteem tips en voordelen

Met dit zeer uitgebreide systeem kun je zowel een gezinswoning als bedrijf prima beveiligen. Het Jablotron alarmsysteem werkt door middel van een smartphone app waarbij de bediening doodeenvoudig is voor mensen die nog nooit met een alarm hebben gewerkt. Je kunt diverse toegangscontroles instellen en elk onderdeel activeren op afstand. Ook kun je direct zien wat er in het pand gebeurd als je op verschillende plaatsen IP camera’s laat installeren. De grote voordelen zijn het op afstand openen en ontgrendelen van ruimtes zoals garages, deuren en slagbomen. Ook lampen en andere apparaten kunnen op afstand worden bediend.

Voordeel 1. Bedien elk onderdeel op afstand en detecteer heel veel soorten gevaar
Voor in huis kun je kiezen voor een Jablotron 100+ systeem. Je kunt dan altijd rustig de deur uit zonder achterom te hoeven kijken. Met slechts een bedieningspaneel kun je apparaten activeren. Denk aan het openen van de tuinsproeier, het bedienen van de verwarming, irrigatie, nachtmodus inschakelen, inschakelen van alle camera’s en deuren vergrendelen vanuit een bedieningspaneel. Met de “alles beveiligd” button activeer je met een enkele druk op de knop het hele beveiligingssysteem. Het alarm zal afgaan bij onder andere inbraak, als onbevoegden uw woning binnen gaan, bij koolmonoxide, brand, waterschade door lekkage en vandalisme. Het alarm heeft diverse melders en detectoren die elk een gevaar kunnen detecteren. De bewegingssensoren detecteren allerlei menselijke bewegingen in en om het huis en melden elk verdacht voorval via de smartphone app. Ook zeer hoog energie verbruik worden door het alarm gemeld zodat je snel kunt ingrijpen.

Voordeel 2: Handige app
Met de Jablotron alarmsysteem kun je dus heel veel doen. Via de bijhorende app krijg je direct een uitgebreid overzicht van alle apparaten die zijn aangesloten. Je kunt tevens het systeem net zo makkelijk bedienen als met het fysieke bedieningspaneel. Met de app kun je zelfs op vakantie in het buitenland ver van huis alles regelen in de woning en de woning nauwkeurig in de gaten houden. Denk aan IP camera gebeurtenissen die elke minuut van de dag in de gaten houden wat er gebeurd. De camera’s hebben haarscherpe beelden welke elke minuut via de smartphone app life zijn te volgen. Maar ook kun je op jouw energierekening besparen met de apps door het energieverbruik in te zien en onder controle te houden. Vergeten de kachel lager te zetten? Dan kun je dit dus vanuit elke locatie alsnog doen.

Voordeel 3: Voertuigen bewaken
Ook jouw auto in de garage is altijd veilig met een Jablotron alarmsysteem. Je plaats enkele units in en om het voertuig plus een bewakingscamera. Vooral voor bedrijfswagens zeer geschikt om deze zo 24 uur per dag in de gaten te kunnen houden. Ook kun je via het logboek in de app de voertuigen volgen en zo achterhalen op welke locatie zij zich bevinden samen met hun toegewezen bestuurders. Handig om gestolen voertuigen te traceren of om te traceren waar de taxi of pakketbezorger is bijvoorbeeld.