Ga jij comfortabel tafelen deze kerst?

tafel kopen

Een eettafel is een meubel dat vrijwel elke dag gebruikt wordt. Een gezellig diner met familie of een borrelavond met vrienden, maar natuurlijk ook dagelijkse maaltijden en wellicht wel thuiswerken. Na het intensieve gebruik van je eettafel kan deze na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. De poten zijn niet meer zo stabiel, het blad is beschadigd of hij past simpelweg niet meer bij jouw vernieuwde interieur. Dan is het goed om na te denken over een nieuwe eettafel. Zeker nu de feestdagen in aantocht zijn. Zie jij jezelf als zitten aan een mooi gedekte tafel deze kerstdagen? Maar een nieuwe tafel kopen, waar begin je dan? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij een nieuwe tafel kopen.

Ten eerste is het goed om te bepalen wat voor soort eettafel je gaat kopen. Eettafels zijn tegenwoordig in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ga je voor de functionele rechthoekige eettafel, de elegante ovale eettafel of de gezellige ronde eettafel. Voor een gezellig kerstdiner is een ronde tafel perfect. Dit bevordert namelijk de gesprekken aan tafel. Zeker tijdens een gezellig diner met vrienden of familie is dit ideaal! Dan door naar het materiaal. Vaak zijn tafels gemaakt van hout, maar hierin zit natuurlijk een hoop variatie. Een duurzame houtsoort is eiken hout. Eikenhout is stevig en heeft een eigen karakter. Bovendien gaan eikenhouten tafels jaren mee. Bij een eikenhouten tafel kun je kiezen voor verschillende kleuren en afwerkingen. Bij kleur kun je kiezen voor gelakt, mat gelakt of geolied. Dit geeft je tafel een donkerdere of juist lichtere kleur. Bij afwerking kun je kiezen voor glad, geborsteld of gedisseld. Hiermee bepaal je hoe ruw je tafelblad wordt. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt. Heb je over bovenstaande mogelijkheden kunnen nadenken? Mooi! Dan kun je nu goed voorbereid beginnen met een nieuwe tafel kopen!
Wil je toch graag voorzien worden van passend advies op maat? Ga dan eens langs bij de Bommel Meubelen. De Bommel Meubelen is gespecialiseerd in eiken meubelen en kunnen je alles uitleggen over verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen van jouw nieuwe tafel. In een van de elf woonwinkels staat altijd een deskundige interieuradviseur voor je klaar. Samen met jou worden alle mogelijkheden doorgenomen en kun jij met een goed gevoel genieten van jouw nieuwe tafel!