Nieuwe woning gekocht? Neem deze stappen voor je verhuizing

Als je van plan bent om te gaan verhuizen komt er vaak een hoop op je af. Op het oog moet er een hoop gebeuren en het lijkt allemaal veel. Hoe ga je dit nu handig aanpakken? In dit artikel gaan we uitleggen welke stappen je moet nemen voor je verhuizing. 

Stap 1: een plan maken

De eerste stap is om een plan te maken. Doe dit ruim van tevoren, het liefst vanaf de aankoop van het huis. Begin met te bedenken wat er nog moet gebeuren in het huis. Als er nog een hoop verbouwd moet worden, is het vaak niet verstandig om meteen in te trekken. Beter is het dan om verschillende aannemers te benaderen en offertes op te laten stellen. In welke termijn kan je dan wel in je huis? Als je hiervoor een plan hebt gemaakt is het belangrijk om een plan te gaan maken voor de verhuizing zelf. Ga je dit zelf doen of laat je dit uitbesteden. Dit kan bijvoorbeeld door Holland Movers of door Verhuisbedrijf Badhoevedorp. Ook andere dingen moeten vaak geregeld worden rondom de verhuizing, denk bijvoorbeeld aan het regelen van verlof of het regelen van verhuisdozen. 

Stap 2: Beginnen met inpakken

Als je eenmaal een plan van aanpak hebt gemaakt, geeft dat vaak een hoop rust. Nadat je een plan hebt gemaakt kan je beginnen met de dingen te regelen. Als de verhuizing zelf nadert, kan je vaak ook al beginnen met het inpakken zelf. Ook hierbij is het belangrijk planmatig te werk te gaan, anders loop je het risico om spullen kwijt te raken. Geef bijvoorbeeld elke kamer in je nieuwe huis een nummer. Deze nummer kan je op de verhuisdozen schrijven, zodat je de spullen gericht in kan pakken. Spullen in ruimtes als de zolder of de garage kan je vaak al ruim van tevoren inpakken, omdat je deze spullen meestal niet zo vaak gebruikt.