Rookkanalen plaatsen in huis

Wilt u een haard of houtkachel in uw woning laten plaatsen? Laat dan een goede rookafvoer installeren. Ook als uw huidige rookkanaal verouderd is, kan het verstandig zijn dit te laten vervangen. Een nieuw rookkanaal is veiliger, omdat roetdeeltjes minder gemakkelijk vast blijven zitten. Een rookkanaal is nodig om schadelijke stoffen, die vrij komen bij verbranding veilig af te voeren naar buiten. Voor het installeren van een rookkanaal schakelt u een schoorsteen vakman uit Roeselare in. Hij zal u advies geven over de beste mogelijkheden voor uw woning en u het rookkanaal aanbevelen dat het beste aansluit op uw kachel.

Welk rookkanaal plaatsen?

Oudere rookkanalen zijn meestal gemaakt van steen. Het nadeel van dit materiaal is dat roetdeeltjes zich heel gemakkelijk aan deze stenen hechten. Dit geeft een hoger risico op een schoorsteenbrand. Daarom wordt er tegenwoordig altijd gekozen voor een roestvrijstalen rookkanaal. Welk rookkanaal u nodig heeft voor uw woning, hangt van de situatie af. Is er een geheel nieuw kanaal nodig of kan het rookkanaal worden aangesloten op uw huidige schoorsteen? Daarnaast kunt u het rookkanaal binnen door uw woning laten lopen of juist buiten laten plaatsen. Deze factoren zijn medebepalend voor de kosten van het plaatsen van een rookkanaal in of buiten het huis.

Waarmee houdt u rekening bij het plaatsen van een rookkanaal?

Het plaatsen van een rookkanaal binnen in huis is gemakkelijker en voordeliger dan het monteren van een rookkanaal buiten. Bovendien kunt u bij het plaatsen van een rookkanaal buiten de woning te maken krijgen met regelgeving en vergunningen. Zowel bij rookkanalen binnen als rookkanalen buiten zijn er veiligheidseisen waarmee u rekening dient te houden. Een specialist is hiervan uitstekend op de hoogte en kan u daarover passend advies geven. Wilt u nieuwe rookkanalen in of buiten uw woning laten plaatsen? Of wilt u uw huidige rookkanalen laten vervangen? Schakel dan de hulp van een ervaren schoorsteen expert uit Genk in. Maak een afspraak met een erkend schoorsteenveegbedrijf om de mogelijkheden te bespreken.