Waterontharders hoeven niet duur te zijn

Ben je het zat dat je apparaten steeds onder het kalk komen te zitten en ben je aan het kijken of waterontharders jouw leven makkelijker kunnen maken? Dat snappen we heel goed. En het goede nieuws is dat je je over de kosten niet druk hoeft te maken. Er zijn modellen in alle prijsklassen en ook de modellen die geen premiumprijs hebben zorgen ervoor dat jouw water een stuk minder hard wordt, met alle voordelen die daarbij passen. In dit artikel laten we je zien dat de investering in een ontharder de moeite waard is en dat je met gemak de investering terugverdient. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw huishouden. We hebben alles wat je wilt weten voor je op een rijtje gezet.

Je verdient de investering  in waterontharders terug

Het grote voordeel van waterontharders is dat ze niet alleen het water dat je gebruikt een heel stuk zachter maken, maar dat je de investering die je doet met gemak terugverdient. Door het gebruik van het apparaat heb je niet alleen minder kosten in de aanschaf van ontkalkingsmiddelen en zeep. Doordat er minder kalkaanslag op je apparaten komt kunnen je apparaten veel beter presteren. Dat levert je zonder moeite een aanzienlijke besparing op in je energiekosten. Hoe dat werkt lees je hier.

Minder kosten ontkalkingsmiddelen met waterontharders

Na de installatie van waterontharders in jouw huis zul je merken dat je nauwelijks nog ontkalkingsmiddelen nodig hebt bij het schoonmaken van de kranen in je badkamer en keuken. Doordat je water veel minder kalk bevat komt er veel minder aanslag op de kranen in je huis. Je hoeft minder hard te poetsen om blinkende kranen te krijgen en je hebt geen agressieve middelen meer nodig om een glanzend resultaat te bereiken. Zo blijft je huis niet alleen blinkend schoon, je hoeft ook veel minder te investeren in ontkalkingsmiddelen en dat is goed voor je portemonnee.

Minder kosten wasmiddelen

Daarnaast zorgen waterontharders ervoor dat je veel minder schoonmaakmiddelen nodig hebt. Je zult merken dat het water veel makkelijker schuimt met zeep en andere wasmiddelen, waardoor je er veel minder van nodig hebt. Dat geldt niet alleen in de vaatwasser, het werkt ook zo in je wasmachine. Met een klein beetje wasmiddel heb je genoeg om je was weer stralend schoon te krijgen. Datzelfde geldt net zo goed voor je shampoo en doucheschuim. Je hebt veel minder nodig om je haar weer glanzend schoon te krijgen en makkelijk door te kunnen kammen. Zo heb je meteen ook minder haarverzorgingsmiddelen nodig om je haar te verzorgen. Je haar voelt als vanzelf soepel, zacht en glanzend aan.

Tot 20% besparing op energiekosten

Zodra je kiest voor waterontharders zul je merken dat je energierekening aanzienlijk daalt. Hoe dat kan? Al je elektrische apparaten die in aanraking komen met water hebben geen last meer van kalkaanslag waardoor ze veel efficiënter kunnen functioneren. Zo hoeft een waterkoker alleen het verwarmingselement te verwarmen en niet eerst nog eens een dikke kalklaag voordat je water verwarmd kan worden.