Welke soorten raambeveiliging kan ik gebruiken?

De ramen goed kunnen afsluiten is van belang. Daar is dan wel een goede raambeveiliging voor nodig. Gelukkig zijn er ook heel veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Het is wel de moeite waard om te bekijken welke opties je hebt en welke voor jou dan het best werkt. Zo kan je zorgen dat inbrekers geen kans krijgen. Al zijn er ook andere voordelen die het bespreken zeker waard zijn als het om raambeveiliging gaat.

Gebruikmaken van magneetcontacten

De optie die misschien wel het best werkt als het om beveiliging gaat, is het magneetcontact. Daar komt ook nog eens bij dat dit lekker voordelig is. De raammagneten werken op batterijen en zijn daardoor simpel te gebruiken. Er zit een sabotagemelder in die je aansluit op het alarmsysteem. Zo kan je er zeker van zijn dat het alarm klinkt wanneer iemand probeert in te breken via het raam. Dit is dus ook precies wat je zoekt voor het raam.

Het klassieke slot gebruiken

Je kunt natuurlijk ook gewoon voor zekerheid gaan en gewoon voor een echt slot op het raam kiezen. Er zijn wel heel veel verschillende soorten op de markt. Voor het raam is bijvoorbeeld de dievenklauw heel interessant. Wel is het goed om ook de scharnieren van een raam te beveiligen om zeker te zijn dat het echt niet te kraken is. Laat dit daarbij ook altijd doen door een echte slotenmaker. Daarmee heb je alleen maar nog meer zekerheid.

Breuken in het glas melden

Een andere manier om voor raambeveiliging te kiezen is door voor een glasbreukmelder te kiezen. Dit is een bescherming die al helpt wanneer de inbrekers nog niet binnen zijn. Het systeem analyseert het glas en kan direct ontdekken dat er een breuk in zit. Wanneer je een geavanceerd systeem kiest, dan kan ook de glasdruk gemeten worden. Het is een systeem dat goed kan werken en waarmee je alle verschillende soorten ramen goed kunt helpen beschermen.