De tactiek op de huizenmarkt 

We zijn blij dat we je weer veel plezier kunnen wensen tijdens het zoeken naar een nieuwe woning. Een jaartje terug zat dat namelijk nog echt wel anders. Toen zagen we gevallen voorbij komen, waarbij mensen huizen kochten die eigenlijk helemaal niet bij ze pasten. Ze wilden zó graag een huis kopen, dat ze gingen voor een object dat helemaal niet voldeed aan de eisen van diens huishouden. Dit zijn echte miskopen gebleken. Deze huishoudens hebben nu spijt, maar zouden tegelijkertijd niet meer opnieuw willen deelnemen aan het stressvolle strijden voor een woning op de huizenmarkt. Hoewel het vandaag de dag echt een leuk proces is om een woning te gaan kopen, is het wel nog altijd een wedstrijd waarbij jij die felbegeerde woning wilt gaan winnen. 

Wedstrijdje doen of toch liever niet?

Wanneer jij jou eerste weken van deze wedstrijd hebt volbracht, zul je terugkijken op dit moment en je misschien afvragen waarom we je veel plezier hebben gewenst. Dit is waarom we je nu haarfijn gaan uitleggen hoe jij plezier terug kunt krijgen in dit spelletje, door ruimte te maken voor jouw wensen en de massa uit de weg te gaan. 

De juiste zoekmachines

Vooral wanneer je nieuw bent en je je allereerste huis wilt gaan kopen, dan struin je de welbekende sites af met al het huidige woonaanbod. Dit is echter niet de kant die je op moet gaan, want hoewel je hier misschien wél een bezichtiging uit zal gaan krijgen, zijn juist de huizen die niet op Funda staan, de kanshebbers voor jou. Het zal je namelijk niet zijn ontgaan dat de huizen op die welbekende sites, ontzettend veel volk aantrekken. Dat is net wat je wilt vermijden. Dit doe je door sites te zoeken die het aanbod aan huizen binnenkort in de verkoop tonen. Wanneer je je focust op deze objecten, heb jij meer speelruimte en kun je plek creëren voor de beantwoording van jouw wensen. 

Tijd voor de wens

Op het moment dat jij leert dat de eisen die jij stelt aan jouw toekomstige woning belangrijk zijn, zul je de kans op een miskoop aanzienlijk verkleinen. Je vergroot daarmee de kans dat je minder gauw, weer opnieuw moet meedoen aan deze wedstrijd. Je gaat ook wat kalmer in je nieuwe woning, wetende dat dit ook absoluut bij je past. Je wensen kun je het beste aan het begin van je zoektocht op een rijtje zetten, zodat je gemakkelijk bij iedere woning een checklist kunt afgaan. Op een gegeven moment dan krijg je hier ook handigheid in en dan wordt je een stuk sneller in het beslissingsproces.