Deurluifels, gemak dient de mens

Een deurluifel is het aangenaam onderdeel van de woning, wanneer er bijvoorbeeld in een regenbui gezocht moet worden naar de sleutels om het slot te openen. Deurluifels bieden niet alleen bescherming tegen de weersomstandigheden maar houden ook de instap voor een ingang schoner. Vuil krijgt op deze manier minder kans om tegen de voordeur aan te slaan.

De verschillen

Er bestaan nogal wat verschillen tussen de alle deurluifels die er zijn. Er bestaan rechte-, gebogen-, gemetselde-, kunststoffen-, aluminium- en bijvoorbeeld glazendeurluifels. Er is een enorm aanbod in materiaalsoorten om maar over de verschillende verkrijgbare afmetingen en kleuren te zwijgen.

Een glazen dakje boven de voor deur geeft meer lichtinval maar het moet natuurlijk ook passen bij het uiterlijk van de woning en de voorkeur van een persoon. Een afdak boven een deur kan een goede aanwinst zijn voor het uiterlijk van een woning.

De toekomst

Deurluifels zijn prettig, van klein tot groot, of het nu om de instap bij een voordeur gaat of om de schuifpui aan een achterkant van een woning. De functie biedt een fijne manier om even droog, de boodschappentassen neer te zetten en de huissleutel te zoeken. Ongetwijfeld dat er in de toekomst deurluifels met zonnecellen de markt zullen gaan uitbreiden, wat weer andere bijkomende voordelen gaat bieden aan het hebben van een fijne deurluifel.