Deurrubber vervangen

Deurrubber kozijnen

Deurrubbers zorgen ervoor dat er geen tocht of vocht in een ruimte terecht komen. Dit scheelt natuurlijk in de stookkosten, omdat de warmte binnen blijft en de temperatuur zo ook gelijk blijft. Het kan voorkomen dat rubbers slijten of scheuren. Daarom is het belangrijk dat je in de gaten houdt of de rubbers moeten worden vervangen. Wil je een deurrubber vervangen? Dan kun je bij diverse experts terecht. 

Deurrubber kozijnen

Vervangen of nieuwe plaatsen?

Je kunt je deurrubber vervangen of een nieuwe laten plaatsen. Dat hangt net van de situatie af en hoe erg het rubber is beschadigd. Goede deurrubbers zijn onmisbaar, maar ze kunnen uitdrogen, slijten of beschadigd raken, want het blijft natuurlijk rubber. Je merkt of je rubbers kapot zijn aan het feit dat er tocht of vocht in de ruimte is rond de ramen of deuren. Het kan uiteindelijk zelfs leiden tot lekkage en dat willen we natuurlijk voorkomen! 

TPE rubber

Deurrubbers zijn gemaakt van TPE rubber. Dit is thermoplastisch elastomeer en dit houdt in dat het rubber recyclebaar is. Het is een rubber dat relatief laag is in de kosten, maar een hoge kwaliteit heeft. Dit rubber is in diverse kleuren te maken, zelfs transparant. TPE rubber is goed bestand tegen scheuren, maar doordat het rubber is blijft er altijd de kans dat het toch gebeurt na verloop van tijd.