Dit is een visgraat vloer en zo leg je hem 

Visgraat Vloer

De visgraat vloer is al jaren een populair item in elke woning. Een visgraat vloer is dan ook uniek, mooi en speels maar toch klassiek. Maar wat is het nu eigenlijk? En kun je zelf een visgraat vloer leggen? Dat en meer ontdek je in dit artikel.

Visgraat Vloer

Wat een visgraat vloer is

De term ‘visgraat’ verwijst niet naar een bepaald soort materiaal maar naar de manier waarop de planken worden gelegd. Je kunt dus een parket of laminaat visgraat vloer hebben in allerlei kleuren, die keuze is volledig aan jou. Een visgraat vloer bestaat uit relatief korte planken die schuin en haaks op elkaar worden gelegd. Hierdoor ontstaat er een soort trapsgewijs patroon in de vloer, maar dan schuin. Dit doet een beetje denken aan een visgraat. Daar dankt deze vloer dan ook de naam aan. 

Een andere kant op durven gaan

Vroeger zag je de visgraat vloeren vooral in dure huizen. Tegenwoordig kun je ze overal tegenkomen. Het is een populair soort patroon om te leggen maar een handig persoon kan het misschien zelfs wel zelf doen. Het is in ieder geval spannender dan de planken allemaal recht leggen. Er is trouwens ook een alternatief op dat we de Hongaarse punt noemen. Daarbij liggen de planken meer in een soort punt naar elkaar toe. 

Visgraat zelf leggen

Een normaal laminaatje kun je misschien nog wel leggen, maar lukt dat ook met een visgraat vloer? Het is een aparte klus maar gelukkig staat het internet vol met handige instructies en filmpjes om ook jou te leren hoe je deze vloer kan leggen. Wanneer het je toch te ingewikkeld lijkt, dan kun je er natuurlijk ook een professional voor inhuren. Eerlijk gezegd zorgt dat meestal wel voor het mooiste resultaat in huis.