Een goede nachtrust begint bij het juiste matras

bed

Niets is zo belangrijk als het hebben van een goede nachtrust. Wanneer je namelijk niet goed hebt geslapen, merk je dit overdag al snel. Je bent bijvoorbeeld sneller moe of voelt je zelfs de hele dag moe. Daarnaast kan het voelen alsof je geen of minder energie hebt, waardoor je minder lekker in je vel zit. Het hebben van een goede nachtrust begint bij het vinden van het juiste bed. Echter kan dit nog best een opgave zijn. De eerste beslissing begint bij de keuze tussen een koudschuim of traagschuim matras. 

koudschuim of traagschuim

Koudschuim of traagschuim?

Er zijn een paar verschillen tussen een koudschuim en een traagschuim matras. Welke het beste is voor jou, hangt af van je voorkeur in onder andere druk en steun. Een koudschuim matras blijft bijvoorbeeld veerkrachtig terwijl je slaapt. Dit betekent dat je altijd tegendruk en steun krijgt van het matras. Een traagschuim matras vormt zich juist naar je lichaam, doordat het zacht wordt als je erop ligt. 

Een ander verschil tussen een koudschuim of een traagschuim matras, is dat een koudschuim matras iets beter ventileert. Beide vormen van schuim hebben een open celstructuur, waardoor het een goede ventilerende werking heeft. Doordat een traagschuim matras echter zacht wordt, worden deze cellen deels ingedrukt, waardoor de ventilerende werking iets afneemt.