Een hok bouwen voor je favoriete viervoeter!

Heb je een favoriete viervoeter of ben je van plan er een aan te schaffen, dan is dit artikel voor jou! Je leest hier hoe je simpelweg een hondenhok voor buiten kan maken, zodat je viervoeter ook buiten heerlijk verscholen zit als het regent, maar ook welke soorten hout je kan gebruiken voor je project (Bron: houtdirect.nl)

Diverse houtsoorten

Je kan meerdere soorten hout gebruiken voor je project van je viervoeter, maar omdat je een hondenhok buiten wil maken moet je wel letten op dat het hout niet krom trekt. Een houtsoort die enorm gewild is en geschikt voor buiten is eik, echter is eik enorm prijzig. Als je kijkt naar wat betaalbaarder soort hout, maar die ook geschikt is voor buiten kom je uit bij douglashout. Zo als je leest zijn er meerdere soorten hout die je kan gebruiken voor buiten, maar er is ook een soort hout die je absoluut niet kan gebruiken buiten, dat is vurenhout. Zodra vurenhout nat of vochtig wordt trekt het krom.

Het bouwplan

Een hondenhok is eigenlijk een mini huis, een simpel huis met vier muren en een dak. Afhankelijk van hoe groot je het hok wil, moet je de planken uitsnijden. Zorg er ook voor dat ze verschillende diktes hebben. Vergeet niet dat de hoogte van het hok de breedte van de planken is. Het hondenhok bouw je door de volgende stappen te doorlopen:

  • de planken moeten verticaal aan elkaar haaks worden neergelegd
  • herhaal dit drie keer, zo heb je drie muren gebouwd
  • in de vierde muur moet je een gat maken en rekening houden met de hond die dan zo naar binnen kan
  • het dak kan je maken door de planken over elkaar neer te leggen, maar hou er rekening mee dat het dak niet mag lekken
  • zorg ervoor dat de planken wat langer zijn dan de rest, zodat ze over de muur heen komen en bescherming biedt