Handige tips en trucs over de aanschaf van een baklijst

De baklijst is immens populair en dat snappen wij heel goed. Steeds meer mensen zoeken naar manieren om een object of kunstwerk echt als blikvanger op te hangen en daar zijn baklijsten uitermate geschikt voor! Maar wat is een baklijst en waar moet je op letten als je er één wilt kopen? In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs!

Een baklijst zorgt voor iets unieks aan de muur

Een baklijst zorgt ervoor dat je echt iets unieks aan de muur kunt hangen en dat heeft vooral te maken met het feit dat de lijst voor een ruimtelijk en speels effect zorgt. Bij deze lijsten lijkt het er namelijk op alsof het canvas in de lijst zweeft. In tegenstelling tot bij een traditionele lijst wordt het kunstwerk ook niet tegen de lijst geplaatst. Er blijft dus een kleine ruimte over tussen het ingelijste object en de lijst. Een ander voordeel is dat baklijsten ook geen glas hebben. Dat heeft natuurlijk voor- en nadelen, want het object spreekt meer, maar is ook minder goed beschermd.

In verschillende maten verkrijgbaar

Een baklijst is evenals de traditionele lijst in verschillende maten verkrijgbaar en er is dus altijd wel een lijst te koop die aan de maten voldoen. Ondanks dat er zoveel verschillende maten zijn kan het toch lastig zijn om de geschikte maat te vinden, maar daar is natuurlijk ook weer een oplossing voor. Je kunt namelijk een professionele lijstenmaker inschakelen om de lijst op maat te laten maken en om het object of kunstwerk ook direct voor je in te laten lijsten.

De lijsten worden van verschillende materialen en in verschillende stijlen gemaakt

Een baklijst kun je ook van verschillende materialen of in uiteenlopende stijlen laten maken. Zo krijg je altijd een lijst die perfect aansluit bij je interieur. Voor moderne en industriële inrichtingen is een minimalistische lijst van aluminium of kunststof de beste keuze terwijl je juist voor een landelijk of Scandinavisch interieur op zoek gaat naar een lijst van hout. Daarnaast heb je ook keuze uit verschillende kleuren. Zwarte en zilveren lijsten zijn nog altijd immens populair, maar je zou ook kunnen voor de natuurlijke kleur van het hout. Witte en gouden lijsten worden alsmaar populairder en zijn ook bezig aan een opmars.

Hoe duur is een baklijst?

Een baklijst van Verno is helemaal niet duur en in ieder geval niet duurder dan vergelijkbare traditionele lijsten. Het kan zelfs goedkoper zijn! Dat heeft vooral te maken met het feit dat de lijsten geen glas hebben en het glas is iets dat een lijst juist prijzig kan maken. Zeker als je kiest voor bijvoorbeeld anti reflecterend glas of stevig museumglas. Uiteraard is de prijs wel afhankelijk van het formaat en de stijl die je kiest. Zo zijn brede lijsten in bijvoorbeeld de Barok stijl wel een stukje duurder dan minimalistische lijsten van aluminium. Dat heeft te maken met het materiaal en ook hoeveel materiaal er benodigd is om de lijst te kunnen assembleren.