Het belang van de afmetingen van je gordijn

Wanneer je van plan bent om een gordijn te gaan kopen, zijn er meerdere dingen waar je op kunt letten. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en het is dan ook niet voor niks dat er een hoop verschillende gordijnen te verkrijgen zijn. Door de jaren heen zijn er een hoop verschillende bedrijven die gordijnen hebben ontworpen. Veel van deze modellen die een succes waren zijn nog steeds te verkrijgen, zowel online als in fysieke winkels. Toch heb je er niet zo veel aan om een gordijn direct te kopen. Maar waarom is dit nou zo?

 

Het kopen van een gordijn

Bij het kopen van een gordijn komen er dus meerdere dingen kijken. Het belangrijkste is toch wel dat je ervoor zorgt dat de afmetingen van een gordijn kloppen. Je hebt verschillende soorten gordijnen die elk eigen afmetingen hebben. De gordijnen kunnen echter ook op maat gemaakt worden. Dit is relatief goedkoop, omdat dit bij een hoop verschillende gordijnen gedaan moet worden. De afstanden van het plafond tot de grond is bij veel huizen anders en ook de breedte en hoogte van een raamkozijn kan erg verschillen. Het is belangrijk dat je gordijn net voorbij het raamkozijn komt, zowel in de breedte als lengte. Toch mag een gordijn ook niet te lang zijn. Zeker bij een klassiek gordijn is dit erg belangrijk. Dit is een variant van een gordijn waarbij het gordijn tot aan de grond reikt. Wanneer het gordijn te lang is, zal deze gaan hangen op de grond. Bij het open en dichtmaken van de gordijnen zullen deze de hele tijd over de grond gaan slepen.

 

Het kopen van een rolgordijn

Er zijn dus een hoop verschillende soorten gordijnen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je eerder al gehoord over de klassieke gordijnen. Dit zijn gordijnen die zijwaarts open gaan. Je hebt echter ook gordijnen die naar beneden open en dicht gaan. De rolgordijnen duo zijn twee gordijnen naast elkaar die je door middel van het trekken aan een touwtje open rolt. Ook hierbij is het belangrijk dat de duo gordijnen op maat gemaakt worden. Als dit niet gebeurt, wordt het een stuk lastiger om het licht uit de ruimte te houden. Bovendien ziet het er ook een stuk minder netjes uit. Let hier dan ook erg goed op bij het uitzoeken van de gordijnen voor bij jou in huis.