hoe pak je een stinkend dak aan

stinkend dak

Er is niets zo vervelend als dat je huis op welke manier dan ook stinkt. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor je huis gaat stinken. Dit kunnen heel simpel weg kook luchtjes zijn, maar het kunnen ook andere oorzaken zijn die wat meer aandacht behoeven. Zo kan er bijvoorbeeld iets mis zijn met de riolering, of een putje van de douche stinkt. Sommige geurtjes in huis zijn onverklaarbaar en verwijzen naar onderzoek. Het is altijd belangrijk om de kern van de geur te vinden in het huis zodat je er iets aan kan gaan doen. In dit artikel met name hebben over een stinkend dak.

stinkend dak

Wat te doen bij een stinkend druk?

Het kan voorkomen dat bij verschillende soorten gebouwen, zoals huizen met een plat dak, tankstations of andere gebouwen die een plat dak hebben, dat bij warm weer het dak gaat stinken. Je zou kunnen denken dat er meteen iets mis is met de constructie van je huis. Dit is echter meestal niet het geval. Vaak gaat het om de vrijkomende gasten van een materiaal dat is gebruikt op het dak. Dit materiaal is teer. Teer is een organische stof die voorkomt in de natuur. In het verleden is het hier veelvuldig gebruikt om daken te realiseren, met name platte daken. Bij warm weer komen er gasten vrij en dat is de stank die je ruikt. Een gedeelte van de gassen die vrijkomen bij teer zijn giftig. Het is te vergelijken met een sigaret waar ook teer in zit. Zodra je constateert dat je een stinkend dak hebt, dan is het een goed idee om het volgende te doen.

Huur een speciaal bureau in

Geuren van teer in je dak kun je moeilijk zelf oplossen. Ook om te bepalen waar de geur exact in het dak zich bevindt is lastig. Het is daarom een goed idee om mijn bureau in te schakelen die is gespecialiseerd in dit soort zaken. Zij kunnen met speciale meetapparatuur vaststellen in welke mate de geur giftig is en in welke mate het probleem schadelijk is. Ook kun je een dergelijk bedrijf inschakelen om de geur te verwijderen.