Je huis een upgrade geven met een Frans balkon en nieuw raamkozijn

a-beautiful-day-g4518e8df6_640

Soms ben je toe aan iets nieuws: het kan zijn dat je bent uitgekeken op je huis en je het een nieuwe impuls wilt geven, je wilt de waarde van je huis verhogen of je hebt simpelweg zin om iets nieuws in je huis te plaatsen. Je zou kunnen kiezen voor een functionele verbouwing, bijvoorbeeld goed isoleren met een ander soort raamkozijn, of je kan voor een radicalere verandering gaan en kiezen voor een groot dakraam of Frans balkon. Er zijn voldoende mogelijkheden om jouw huis een nieuwe impuls te geven, hieronder worden er wat gegeven.

Ruimte en ventilatie met een Frans balkon

Een Frans balkon is eigenlijk een soort kozijn, maar dan een kozijn die in zijn geheel tot aan de grond loopt. Je kan dit kozijn, of eigenlijk deze deur, openen. Hiervoor zit een soort hekje zodat jij, je kinderen of de huisdieren minder snel naar beneden vallen. Je kan op deze manier veel ruimte en ventilatie creëren, je waant je totaal in Parijs als jij hier in de ochtend een kopje koffie drinkt of in de avond met een glas wijn aan een boek begint terwijl je in de warme avondwind zit: waarom waan jij je in Parijs? Omdat een Frans balkon vooral in Frankrijk te zien is!

Jouw huis beter isoleren

Als je toch aan het verbouwen bent en het geld en de tijd over hebt om wat te veranderen, zou je er voor kunnen kiezen om je huis beter te isoleren. Je begint natuurlijk met “kleine” veranderingen als het aanleggen van tochtstrips, maar je kan ook zorgen voor een betere isolatie in het dak en in de muren. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een warmtepomp te laten installeren (mits dit natuurlijk mogelijk is in jouw huis) of om zonnepanelen aan te leggen. Op deze manier is het milieu en uiteindelijk ook jouw portemonnee je dankbaar!