Je huis industrieel en huiselijk ingericht

Ben je op zoek naar een verandering van je huis tot een industrieel geïnspireerde woninginrichting? De strakke lijnen en moderne esthetiek van de industriële woninginrichting is misschien precies wat je meestal zoekt. Sommige van de kenmerken van industriële woninginrichting zijn zichtbare of geschilderde bakstenen muren, metalen en houten rekken, en solide praktische materialen zoals loodgieter pijp. Meubels zijn over het algemeen gestroomlijnd en ingetogen, zonder de vele kussens in woonkamers in boerderij- en landhuisstijl. Deze stijl is erg in trek bij veel anderen de afgelopen tijd en kan soms een beetje verkeerd uitpakken. Het industriële deel lukt vaak wel, maar soms verdwijnt de huiselijke sfeer en wordt het een soort fabriek. Om je huis een industriële look te geven en toch een knus huis te blijven houden is nogal een opgave. In deze blog krijg je tips over hoe je dit goed doet. 

De kleine details

De ruwe elementen van een industriële ruimte intact laten is de sleutel. Om dat fabrieks gevoel te krijgen, is het belangrijk om de ruwe elementen van de ruimte te laten zien waar je mee werkt. Het tonen van stalen balken, pijpen en leidingen geeft de ruimte een "onafgewerkte" uitstraling en dat is precies de industriële sfeer die je wilt. Dit kun je nieuw kopen, maar tweedehands (vintage) stukken zorgen voor meer sfeer. Industriële meubels zijn vaak geïnspireerd op antiek of vintage design. Als je antieke stukken rechtstreeks kunt bemachtigen, is dat nog beter. Door middel van het werken met deze antieke en vintage stukken kun je wel die authentieke fabrieks-look overbrengen, maar houd je het tegelijkertijd knus.

De hoofdlijnen

Als hoofdlijnen is het van belang dat je gebruik maakt van iets dat niet te veel afleidt. Een eikenhouten vloer is niet de bedoeling, dan ga je meer richting de landelijke stijl. Gebruik maken van beton ciré is uitermate geschikt in een dergelijke situatie. Het leidt niet af, geeft wel de industriële uitstraling en is ook meteen lekker onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is het ook waterdicht wat ervoor zorgt dat je het eventueel ook kunt gebruiken voor een badkamer/douchehoek. De beton cire vloer prijs is ook zeer schappelijk, waardoor je eventueel je hele huis een vloer zoals deze kunt laten aanleggen. 

Onder de ‘hoofdlijnen’ van je interieur valt ook de keuken. Zorg dat je hier veel gebruik maakt van staal, zoals metalen kastjes en lades en metalen stoelen. Ook een houten aanrecht of tafelblad misstaat zeker niet en daarom is het wel goed om hier rekening mee te houden.