Kies voor het best isolerende glas

Triple glas

Ben je er aan toe je oude houten kozijnen te vervangen voor nieuwe, of neem je mooie kunststof kozijnen? Dan wordt het ook tijd om te denken wat voor soort glas je daarin wilt plaatsen. Het bekendste is natuurlijk dubbel glas, maar wist je dat er nu al Triple glas te bestellen en te plaatsen is in je nieuwe kozijnen? Wanneer je flink wilt besparen op je stookkosten, of nog meer comfort in huis wilt dan is het zeker te overwegen. Het glas bestaat uit drie lagen glas, met daartussen een spouw die gevuld is met edelgas. Eindresultaat is een ruit die nog beter isoleert dan het huidige dubbel glas. 

Triple glas

Het beste van alle glassoorten

Van alle dubbel glassoorten is Triple glas het best isolerende glas wat er op de markt beschikbaar is. In de zomer blijft de warmte buiten, in de winter houd je de warmte binnen. Het principe is eenvoudig, omdat er twee spouwen zijn in plaats van een spouw isoleert het glas dubbel zo goed. Misschien moet er een aanpassing gedaan worden aan je kozijnen als deze wat ouder zijn, het glas is namelijk vele malen dikker dan enkel glas. Bij oudere woningen kun je dit probleem vooral tegenkomen als je nieuw glas neemt.

Triple glas

Is het glas duurder dan andere soorten?

Het spreekt voor zich met de veel betere kwaliteit van Triple glas dat de prijs ook wat hoger ligt. Ondanks de prijs is het een zeer goede investering, het geld haal je er dubbel en dwars uit door de lagere energierekening. Maar dat niet alleen, het comfort van je woning wordt ook flink verbeterd, dit is niet in geld uit te drukken maar wel in gevoel. Wanneer je het toch te duur vindt, kun je altijd gaan voor HR++ een iets goedkopere variant maar ook prima isolerend.