Marokkaanse vloerkleden, dit maakt ze zo interessant

Marokkaanse vloerkleden

Als mensen zijn we uiteraard altijd op zoek naar mogelijkheden om ons interieur niet alleen nog sfeervoller, maar vooral ook nog gezelliger te maken. Dit kan op tal van uiteenlopende manieren gebeuren. Eén van de mogelijkheden waar je voor kan kiezen is het gebruik van zogenaamde Marokkaanse vloerkleden. Het gaat hierbij om vloerkleden welke zoals de naam al laat vermoeden afkomstig zijn uit Marokko. Het gebruik van dergelijke vloerkleden brengt in de praktijk menig aantal aantrekkelijke voordelen met zich mee. Ben jij benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan kan je er alvast niet van onderuit om de onderstaande informatie door te nemen.

Het ontstaan van de Marokkaanse vloerkleden

Marokko beschikt al over een bijzonder lange traditie en geschiedenis voor wat het maken van Marokkaanse vloerkleden betreft. Het knopen van dit kleed is dan ook een traditie welke wordt overgedragen van moeder op dochter. In eerste instantie werden de tapijten gemaakt door de zogenaamde Berberstammen. Ze werden verder gebruikt als bescherming tegen niet alleen vocht, maar ook de kou in de nacht. Tussen de lange haren bleef er een luchtlaag hangen welke de temperatuur van het lichaam aannam en ervoor zorgde dat ze warm werd gehouden.  Voor deze tapijten geldt dat ze aan allebei de kanten werden gebruikt. 

Met de handgeweven

Voor Marokkaanse vloerkleden geldt dat het met de hand geweven exemplaren zijn. De kleden zijn vervaardigd uit 100 procent wol wat ervoor zorgt dat ze niet alleen dik en zacht, maar ook erg warm aanvoelen. In vergelijking met andere tapijten is het zo dat Marokkaanse exemplaren vaak over een hoge, doorgeknipte pool beschikken. Dit zorgt ervoor dat er een wollige pluis ontstaat welke niet alleen warm aanvoelt, maar er ook nog eens ontzettend gezellig uitziet. 

Hoe kan je het beste een Marokkaanse vloerkleden reinigen?

Bij het kopen van één van de verschillende Marokkaanse vloerkleden is het zo dat je kan rekenen op handgeknoopte exemplaren welke zijn gemaakt van 100 procent wol. Het is best mogelijk dat een dergelijk vloerkleed vies wordt. Hier en daar kunnen dan ook perfect enkele vlekjes ontstaan. Voor deze kleine vlekken geldt dat ze vrij eenvoudig weggewerkt kunnen worden met behulp van een lauwwarme, natte doek en wat zeep. Tijdens de zomer is het mogelijk om Marokkaanse vloerkleden buiten te leggen zodat ze gereinigd kunnen worden. Hou er in dit geval wel rekening mee dat een dergelijk vloerkleed altijd goed in de zon moet kunnen drogen. 

Een mooie meerwaarde voor in elke woning 

Zoals we eerder op deze pagina al hebben aangehaald kan er in de praktijk vastgesteld worden dat je door het kopen van één of meerdere Marokkaanse vloerkleden op de markt kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

  • Je krijgt de beschikking over een ontzettend mooi vloerkleed;
  • Deze vloerkleden staan erom bekend ontzettend kwalitatief te zijn;
  • Ze zorgen instant voor veel meer sfeer en gezelligheid in je woning;

Naast bovenstaande voordelen is ook het schoonmaken van deze vloerkleden duidelijk geen echt groot probleem, integendeel. Spreken al deze voordelen jou ook best aan? Dan is het aanschaffen van een dergelijk vloerkleed alvast meer dan de moeite waard te bestempelen.