Mooie raambekleding voor jouw woning

raambekleding kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben veel voordelen ten opzichte van houten varianten. Daarom kiezen steeds meer mensen voor deze kozijnen en worden nieuwe huizen standaard voorzien van kunststof kozijnen. Kunststof kan namelijk enorm lang mee en is vrijwel onderhoudsvrij. Je kunt deze kozijnen in diverse kleuren laten maken, passend bij het uiterlijk van jouw woning. Nadat de kozijnen zijn geïnstalleerd, is het natuurlijk tijd om er passende raambekleding kunststof kozijnen bij te zoeken. 

raambekleding kunststof kozijnen

Geen beschadigde kozijnen

Vroeger waren er nog niet zoveel opties om je kozijnen van mooie raambekleding te voorzien. Dan moest je gaten boren of schroeven gebruiken, wat natuurlijk zonde is van de kozijnen. Tegenwoordig zijn daar echter genoeg varianten op bedacht die de kozijnen niet beschadigen. Deze raambekleding kunststof kozijnen is te bevestigen met plakstrips, plaksteunen of klemsteunen. Hierdoor hoef je dus niet te boren. 

Soorten bevestiging

Raambekleding met klemsteunen werken als volgt: je kunt de klemsteunen aan de boven-, zij- of onderkant van het raam bevestigen. Hier klik je vervolgens de raambekleding op. Daarnaast kun je plakstrips of zelfklevende montagesteunen gebruiken die geen schade achterlaten op de kozijnen. 

Soorten bekleding

Voor de bekleding zelf, kun je uit diverse opties kiezen. Denk aan rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen. Elke variant kent zijn eigen voor- en nadelen, maar het is vooral afhankelijk van je wensen welke het handigst is voor in jouw woning. Zo telt het bijvoorbeeld mee of je wil dat de ruimte volledig donker is, of mag er een beetje licht doorheen schijnen?