Traplift huren of zelf kopen?

 

Een traplift kan een grote investering zijn. Daarom is het belangrijk om te overwegen of je een traplift gaat kopen of er een wil huren. Dit heeft beide zo zijn voor- en nadelen. Ben je benieuwd wat de beste optie is voor jou en hoe je eventueel de kosten kunt overbruggen? Lees dan verder.

Huren

Wil je een traplift huren omdat je de kosten in één keer niet kunt betalen? Het huren van een product is een goed idee, maar het is wel raadzaam om diverse bedrijven te vergelijken en zo de beste keuze te maken. Let bijvoorbeeld op het opzegtermijn, de garantie en hoe snel je hulp krijgt zodra de traplift iets mankeert. Bekijk ook hoe lang je contract blijft lopen en of je hem zomaar kan opzeggen. Zodra de huurperiode voorbij is wil je ook dat hij bijvoorbeeld wordt gedemonteerd. 

Kopen

Heb je de mogelijkheid om een traplift smalle trap te kopen? Misschien krijg je wel een vergoeding vanuit de gemeente of heb je een tijdje gespaard. In sommige gevallen is het verstandiger om te kopen, als je dit bijvoorbeeld kunt betalen en het huren uiteindelijk duurder is. Wel zul je alles in één keer moeten betalen, waardoor je misschien geen spaarpotje meer over hebt na deze aankoop. Vergelijk verschillende merken en lees de recensies. 

De kosten

Hoe duur een traplift eigenlijk is? Een tweedehands model kost ongeveer 1700 euro of meer. Dit is natuurlijk een flinke investering, maar je bespaart wel een hoop geld door het tweedehands te kopen. Koop je een nieuw model? Dan ben je waarschijnlijk het dubbele bedrag kwijt. Om de kosten laag te houden is een tweedehands traplift dus een beter idee. Soms kun je ook een vergoeding krijgen van de overheid om de kosten te overbruggen. Een traplift is namelijk niet voor iedereen betaalbaar, daarom is voor sommigen huren ook een betere optie.

Conclusie

Of je een traplift gaat kopen of huren is afhankelijk van je portemonnee en jouw persoonlijke voorkeur. Misschien heb je het bedrag wel tot je beschikking maar wil je het liever niet in één keer kwijt zijn of ben je er nog niet zeker van dat je de traplift vaak gaat gebruiken. In dat geval is huren een betere optie, dit is net iets minder permanent. Als je toch voor een aankoop kiest kun je hem natuurlijk altijd nog verkopen aan iemand anders.