Verschil met andere wanden

pexels-la-miko-3616740

Bij de HSB Wand wordt er met andere technieken en materialen gewerkt dan bij de traditionele bouw. Een goed voorbeeld hiervan is dat woningen gebouwd volgens de traditionele bouw, bestaan uit beton en andere gemetselde gegevens. Bij een woning gebouwd met houtskeletbouw is dit niet zo. Een HSB wand bestaat uit balken met een houten constructie. Als je hier niet veel kennis van hebt is het begrijpelijk dat je de verschillen niet goed kan onderscheiden, als je je laat adviseren door een vakman zullen de verschillen duidelijker worden. Een vakman zal je ook eerlijk adviseren over wat voor soort bouw goed zal werken.

Verschil met een gipswand

Een wand kan ook een gipswand zijn, wat wordt gemaakt door gipsplaten. Een gipsplaat bestaat uit een gipskern waarin een speciaal karton zit verwerkt. Dit karton is goed hechtend. Bij een gipswand moet er rekening gehouden worden met dat niet elk voorwerp aan de muur bevestigd kan worden (denk aan decoratie). Het is goed om bij een decoratiestuk dat boven de 30 KG weegt, eerst een stuk versteviging achter de gipsplaat te hangen. Als er niet met deze veiligheid rekening wordt gehouden, loop je het risico dat het voorwerp van de muur afvalt, waardoor er weer beschadigingen ontstaan. Dit is gelukkig makkelijk te vermijden, alleen helaas wel door extra werk zoals versteviging.

Soorten houtskeletbouw

Net zoals er bij de vorige voorbeelden verschillen te zien waren, tref je ook onder de houtskeletbouw weer verschillende soorten aan. Bij het maken van een wand, zijn beide soorten zijn aan te merken als HSB Wand. Bijvoorbeeld massieve hout bouw. Dit soort houtskeletbouw houdt in dat het binnenste gedeelte van de muur volledig uit hout bestaat. Hoe de buitenkant wordt vormgegeven, kun je geheel zelf kiezen. Hierdoor kun je nog soort van je eigen draai geven aan het ontwerp. De andere variant is de echte houtskeletbouw. Dit is een mix van hout en bakstenen, wat gemetseld moet worden. Deze mix is goed voor mensen die ook aan het belang van duurzaamheid denken.