Waar kun je epoxy voor gebruiken?

Ben je op zoek naar een nieuw interieur maar heb je weinig tijd? Steeds meer mensen kiezen voor een nieuwe en stijlvolle trend. Namelijk een epoxy vloer. Of ben je meer een hobbyist en ben je opzoek naar stevig materiaal met een sterk draagvlak? Wat maakt het zo aantrekkelijk om hier voor te kiezen? Door een chemische reactie van polymeren gaat de vloeibare vorm over naar een vaste vorm. Vanwege het grote hechtingsvermogen wordt het materiaal heel sterk waardoor het ingezet kan worden voor meerdere doeleinden. Niet alleen voor de meer praktische dingen, maar het is ook heel interessant materiaal om te gebruiken voor creatievere ideeën omdat het in heel veel variaties gebruikt kan worden, zoals het maken van verschillende vormen en meerdere kleuren.

Praktisch en rendabel

Door de voordelen van epoxy wordt op veel verschillende manieren gebruikt. In de ziekenhuizen, omdat de vloeren snel en goed schoongemaakt kunnen worden. In garages omdat de vloeren een sterk draagvlak hebben en het in deze ruimte niet erg is als de vloer beschadigd. Dat maakt het rendabel. Maar ook wordt het gebruikt voor auto-onderdelen en vliegtuigen. Vooral bij een verbouwing waar er een strak schema is en daar de plannen op aangepast moeten worden, is een epoxy vloer ideaal. Het is wel belangrijk dat de componenten in de juiste verhoudingen gemengd worden en nog belangrijker, dat de componenten goed gemend worden. Om tot het juiste resultaat te komen, moeten de moleculen namelijk met elkaar in aanraking komen. Als dit uit verhouding is, heeft dit effect op het verhardingsproces en is er een kans dat de vloer niet goed droog kan worden.

Creatief met mallen

Maar het is verbazingwekkend waar je epoxy nog meer voor kan gebruiken. Het is het perfecte materiaal om te gebruiken voor mallen. Dus als je iets origineels cadeau wilt doen aan een vriend of vriendin, kan je het ook gebruiken om iets creatiefs te maken. Met resin art materialen kun je veel verschillende dingen verzinnen en gebruik maken van meerdere kleurcombinaties om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Het is mogelijk om een volledig pakket te bestellen zodat je gelijk een hoop in huis hebt, maar je kunt ook beginnen met iets eenvoudigs zoals het maken van een boekenleggers of sleutelhangers. Als je het leuk vindt om meerdere kleuren te combineren, is het maken van sieraden ook heel geschikt. In dat geval kun je meerdere kleuren gebruiken in één mal en het eindresultaat blijft altijd een verrassing.