Waarom een dome camera als bewakingscamera het overwegen waard is

Ben je op zoek naar een bewakingscamera voor je alarmsysteem dan kan het aanbod best overweldigend zijn. Want wat zijn nu de beste bewakingscamera’s die er te vinden zijn voor het kantoor, woning of ander gebouw? De meningen zullen daarover verdeeld zijn en is voor iedere situaties weer anders. Wil je een camera met bewegingsmelder? Of een camera voor toegangscontrole? Of je hebt misschien een verborgen camera nodig voor huisbeveiliging. In dit artikel gaat het met name over de dome camera.

Hoe werkt een dome camera?

Dome is het Engelse woord voor koepel en de dome camera is dan ook in de vorm van een koepel. Dome camera’s bestaan uit een transparante koepel waarin de lens en andere technologieën zijn verwerkt. Het voordeel van deze speciale camera is dat de richting waar de camera filmt niet te zien is van buitenaf. Dit schrikt inbrekers dan ook snel af. Je kunt de richting makkelijk bijstellen. Sommige modellen dome camera’s zien er uit als een bolletje met de lens achter een recht stuk glas. De dome camera, zoals de hikvision dome camera, zijn erg gewild door het onopvallende design.

Wat zijn de voordelen van een dome camera?

Een van de directe voordelen van een dome camera is dat het eens stuk robuuster is dan de bullet camera en minder vandaal gevoelig. Je hebt dome camera’s in diverse soorten en kwaliteiten. Je kunt dan denken aan de analoge dome camera’s, IP dome camera’s en AHD dome camera’s. De dome camera staat bekend op z’n compactheid en alles in één montage. Er zijn dome camera’s die geschikt zijn voor wel binnen als buitengebruik. Voor buitengebruik hebben dome camera’s de IP66 certificering. Wil je het hele pakket hebben overweeg dan ook om electromagneten aan te schaffen voor toegangscontrole. 

Het bevestigen van een dome camera

Dome camera’s kunnen ook goed in de nacht zien doordat er infrarood leds zijn ingebouwd. De koepel van een dome camera heeft 3 axis wat betekent dat het iedere kant kan worden opgedraaid. Daarnaast is de dome camera heel eenvoudig te bevestigen met bijvoorbeeld een muursteun. 

Een dome camera als babyfoon gebruiken?

Je vindt dome camera’s dus in allerlei verschillende uitvoeringen en zien er over het algemeen heel luxe en stijlvol uit. Je kunt de dome camera plaatsen aan het plafond of muur. Deze camera’s kunnen overigens ook heel makkelijk als babyfoon gebruikt worden door de ingebouwde microfoon en luidspreker met een tweeweg audio.