Waarom elke badkamer goed geventileerd moet worden

Er gaat niets boven een warme douche aan het eind van een lange dag, maar alle stoom die daarbij vrijkomt kan een ravage aanrichten als je badkamer niet goed geventileerd wordt. Hoewel niet alle plaatselijke bouwvbedrijven de installatie van ventilatoren in de badkamer bij nieuwbouw voorschrijven, is het, als je badkamer er geen heeft, toch aan te bevelen er een te installeren, want het zal de algemene luchtkwaliteit verbeteren. Maar stoom ventileren is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om de voordelen van deze ventilatoren. Als je erover denkt een badkamerventilator te installeren of een bestaande door een nieuwer model te vervangen, lees dan verder. Je leert hoe de badventilatoren van vandaag zowel de lucht kunnen zuiveren als je huis beschermen, waardoor een ventilator een onmisbare functie krijgt in een goed ingerichte badkamer.

1. Badkamerventilatoren elimineren stoom in alle seizoenen, zonder dat je een raam hoeft open te zetten.

De hoeveelheid vocht die van het oppervlak van je badkamer verdampt hangt samen met hoe warm het is. Zomers zal vocht een stuk sneller verdampen omdat het warmer is en je hierdoor ook de ramen in je huis op kunt zetten. Het lucht hierdoor meer door en vocht zal hierdoor sneller verdampen. ’s Winters is dit natuurlijk helemaal niet het geval. Dan is het buiten koud en laat je de ramen liever dicht. Het probleem wat hierdoor ontstaat is dat het vocht in je badkamer erg moeilijk kan verdampen. Een goede ventilator kan hier de oplossing bieden. Goede ventilatie, zoals die van S&P badkamerventilatoren zorgt er namelijk voor dat je toch kunt ventileren zonder dat je de ramen hoeft open te zetten. Dus je hebt hierdoor altijd een droge badkamer!

2. Ventilatie in de badkamer houdt stof en andere huishoudelijke allergenen buiten.

Hete douches zijn een van de slechtste dingen ter wereld voor je longen en voor mensen met ademhalingsproblemen. Hoewel je de ventilatie onder de douche niet kunt aanzetten om stof of pollen uit de lucht te helpen verwijderen, helpt een goede badkamerventilator wel om deze lucht tijdens de warme maanden buiten te houden. Dankzij het gesloten ontwerp van badkamerventilatoren helpt het deze kleinere deeltjes te weren uit je ventilatiesysteem als je de ventilator aanzet. Een badkamerventilator is dus niet alleen om stoom te verminderen. Hij is ook goed voor je longen, je lichaam en voor het vermijden van ademhalingsproblemen.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/