Warmte in de koude tijd

De tijd van lage temperaturen is aangebroken. Tijdens deze tijden moet uw huis zo goed mogelijk worden verwarmd. Wilt u uw huis zo slim mogelijk verwarmen. Dan kan u het best zuinige en stijlvolle verwarming aanschaffen in de vorm van infrarood panelen. Deze zijn de beste vervanger voor uw ouderwetse cv-ketel. Deze infrarood panelen verwarmen bovendien uw huis erg snel. Ze zorgen voor een snelle energiezuinige bijverwarming. Uw kan veel extra energie besparen met deze panelen, zeker wanneer uw de kamertemperatuur verlaagt van het bestaande verwarmingssysteem. Ze zijn erg universeel en passen daardoor ook goed in ieder interieur. Ze kunnen daarbij op elke plek in het huis worden geplaatst, de woonkamer, keuken, maar ook in de badkamer of slaapkamer.

Verschillende infrarood panelen

De infrarood panelen zijn te verkrijgen in verschillende modellen en maten. Er kan gekozen worden voor panelen met verschillende afwerkingen en uitstralingen. Zo past het paneel altijd in uw huis. De panelen kunnen aan het plafond worden bevestigd, maar ook aan de muur. Er kan ook worden gekozen voor een infrarood paneel die onderdeel wordt van het interieur. Zo kan er een infrarood spiegel worden aangeschaft. Ook kan er worden gekozen voor een paneel met een zelfgekozen afbeelding of een krijtbord infrarood paneel. Kortom een infrarood paneel kan je goed betrekken bij uw eigen interieur.

Zuinigheid en de plaatsing panelen

De infrarood panelen zijn handig om te plaatsen in ruimtes waar de verwarming ontbreekt. Deze kamer kan dan met de elektrische verwarming worden verwarmd. Het infraroodpaneel verbruikt veel minder energie dan andere elektrische verwarmingen. Verder zijn ze ook zuiniger en gezonder dan bijvoorbeeld de centrale verwarming. Dit komt doordat de panelen een stuk efficiënter zijn. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog te worden gezet. Hierdoor kan bij een langere kamertemperatuur het al aangenaam aanvoelen. Er gaat bij de infraroodpanelen ook minder warmte verloren, dit komt omdat er geen convectie plaatsvindt. Hoeveel energie je precies kan besparen, ligt aan de grootte van uw ruimte en de mate waarin er is geïsoleerd. Hoe beter de isolatie des te minder de panelen moeten werken. De infrarood panelen zijn makkelijk te installeren. Er is een goed ophangsysteem ontworpen om ze in een korte tijd de panelen te monteren. Een infraroodpaneel hoeft alleen aan een stroompunt te worden aangesloten. Er hoeven geen gas- en waterleidingen worden aangelegd, zoals bij de centrale verwarming. Daarnaast wordt er een thermostaat geplaatst. Hiermee kan je eenvoudig de temperatuur regelen van de panelen. Ook kan er een afstandsbediening worden gebruikt. Om zo op afstand alvast de temperatuur te regelen.