Wat kan er gebeuren bij een IHP

Een ihp is een Integraal Huisvestingsplan wat bijvoorbeeld kan dienen als een planningsinstrument voor scholenbouw. Een ihp is dus erg handig voor als er in de toekomst aanpassingen moeten komen voor een school. Dit kan bijvoorbeeld gaan over duurzame innovaties, of het bouwen van een nieuwe school. Ook moeten de scholen natuurlijk onderhouden worden, en dit staat ook allemaal in het Integraal Huisvestingsplan. Ook kan een ihp verschillende antwoorden bieden, als er vragen zijn naar bijvoorbeeld de daling van het aantal studenten op een bepaalde school. Door dit planningsinstrument weten scholen wat zij in de komende jaren kunnen verwachten.

Ontwikkelingen die de komende jaren zullen komen

We leven in een tijd waarin duurzaamheid belangrijk is, en dit geldt dus ook voor scholen. Zo is het verstandig als een school aan zonnepanelen en afvalscheiding doet. Dit zorgt er niet alleen voor dat de school milieubewust is, maar mensen zullen dit ook vaak in hun achterhoofd houden als hun kind bijvoorbeeld op het punt staat om naar een middelbare school te gaan. Zo kan dit positieve invloed hebben op de school, maar ook op de student. Er kunnen bijvoorbeeld projecten georganiseerd worden die draaien om de verduurzaming van de school.

Wat voor invloed hebben de ontwikkelingen op de school

Een middelbare school heeft dus te maken met meerdere ontwikkelingen in de toekomst, en die zullen ook weer invloed hebben op de school zelf. Als er verduurzaming komt op de school, dan moet hier dus wel een fors bedrag in geïnvesteerd worden. Dit kan dan bijvoorbeeld impact hebben op andere activiteiten die eerder ook gedaan werden, zoals tripjes naar het buitenland. Met een ihp weet eens school dus goed waar ze in de komende 20 jaar aan toe zijn qua kosten en investeringen. Daardoor kan er ook goed nagedacht worden over wat wel en niet kan.