Zelf je grind of split gaan leggen

Wil jij jouw siergrind- of split binnenkort gaan leggen? Dan leggen we je graag uit hoe je deze moet gaan leggen. Moet je nog grind kopen? Siergrind33.nl. Mocht je het grind al hebben, kun je stapsgewijs je steentjes gaan leggen. Bekijk het stappenplan hieronder.

Stap 1 – Wat heb ik nodig?

Wanneer je jouw grind gaat leggen heb je twee basismaterialen nodig die iedereen in huis heeft. Je hebt een schop en een schaar nodig. De schaar heb je nodig om de worteldoek te snijden en de schop op het grind op te scheppen.

Stap 2 – De ondergrond

Voordat je het grind of split gaat leggen, raden we je aan om de ondergrond zo recht mogelijk te maken. Zodat wanneer je de worteldoek en het grind plaatst deze mooi en evenredig uitzien.

Stap 3- Het worteldoek

Zodra de ondergrond mooi recht is, kun je het worteldoek gaan plaatsen. Bedek het hele oppervlakte met het doek en snij met de schaar eventueel de zijkanten of stukken waar tuin decoratie ligt eruit.

Stap 4 – Leg kleine hoopjes grind op de worteldoek

Leg na het leggen van je worteldoek, kleine hoopjes grind erop. Zodat het worteldoek niet wegwaait zodra je het grind aan het plaatsen bent.

Stap 5- Vul het hele oppervlakte met grind

De volgende stap is om het hele oppervlakte nu te gaan vullen met het grind. Wij raden aan om een minimale laagdikte van 5 centimeter te nemen.

Stap 6 – Verdeel het evenredig en klaar is kees!

Wanneer je de hele hoeveelheid grind hebt geplaatst, is de volgende stap, het grind evenredig verspreiden. Dit zorgt voor de beste eindresultaat voor in je tuin of op je oprit.