Drie opties voor schaduw in de tuin

Schaduw in de tuin is belangrijk voor mens, dier en plant, want de hele tijd in de zon zitten zorgt voor uitdroging. Mens en dier verbranden in de zon en dieren die de gehele dag in de zinderende hitte zitten kunnen hiervan doodgaan. Dit geldt ook voor planten en bloemen. Niet alle planten en bloemen vinden het namelijk fijn om continu zonlicht te krijgen. Zij gedijen ook in de schaduw! In dit artikel vind je daarom drie opties voor jou om je tuin een ideale plek voor jezelf, dieren en planten te maken! 

  1. Parasols

De meest bekende schaduw bron is de parasol. Deze heeft zijn populariteit gekregen door zijn makkelijke gebruik, zijn vriendelijke opslag en zijn prijskaartje. Want een parasol kan je zo goedkoop en zo duur maken als je wilt. Natuurlijk kan je voor een dure parasol ook een grote parasol verwachten die duurzaam is en waar je jarenlang plezier van kan hebben. Dit in tegenstelling tot een goedkopere parasol die het misschien twee zomers uithoudt.

  1. Knikarmschermen en Uitvalschermen

Op de markt van schermen zijn er twee schermen die tegenwoordig erg in trek zijn. Dit zijn de knikarmschermen en de uitvalschermen. Deze worden gemonteerd aan het huis en rollen of vallen uit door middel van een mechanisch systeem. Het is daarom ideaal als je iets makkelijks wilt, maar deze schermen haal je niet voor een klein prijsje. Het is echter de investering wel waard, want knikarmschermen en uitvalschermen zorgen niet alleen voor schaduw in de tuin, maar ook voor schaduw in huis!

  1. Natuurlijke bron van schaduw

Een natuurlijk bron van schaduw is een boom. Bomen kan je laten planten aan de grenzen van je tuin, zo krijg je niet alleen meer schaduw in de tuin, je zorgt er ook voor dat je meer privacy creëert. Daarnaast zijn bomen de meest duurzame manier om schaduw te creëren in de tuin. Het nadeel is echter wel dat je met de herfst veel bladeren in de tuin zal hebben. Dit komt doordat de bomen zijn bladeren verliest, kijk daarom ook naar boomsoorten die geen bladeren verliezen het gehele jaar door voor minder onderhoud.