Een vijgenplant binnen, creëer een heuse exotische sfeer in huis

Vijgenplanten groeien goed buiten, ook in onze regio’s. Waarom zou je dan kiezen voor een vijgenplant binnen? Er zijn heel wat redenen. Het voordeel van een vijgenplant is dat hij sterk is, goed groeit en niet zo heel veel aandacht nodig heeft. En je kweekt ook nog eens je eigen tropische vruchten. Maar waar zet je je vijgenplant en hou je het bij één vijgenplant binnen, kies je er meerdere of ga je hem nog aanvullen met andere planten? Wij geven jou in dit artikel alvast een aantal tips. Doe hier inspiratie op en kies voor een vijgenplant voor binnen!

Waarom een vijgenplant kiezen voor binnen in huis?

Misschien heb je geen tuin of hou je gewoon van bijzondere planten in huis. Eén enkele vijgenplant binnen brengt heel veel groen in je interieur. Dit komt door de grote stoere bladeren van de plant. Hij brengt niet alleen groen, maar hij geeft ook wel wat schaduw. De decoratieve waarde van een vijgenplant is één van de redenen waarom je ervoor kiest om deze plant binnen te zetten. Een andere reden is dat je zelf je eigen vijgen kweekt. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor zoete groene of zoete donkere vijgen. Vijgen bevatten veel vezels, ijzer en vitamines. En ook al smaken ze zoet, ze zijn caloriearm.

Je vijgenplant in de winter

Vijgenplanten verliezen in de winter hun bladeren. Dit is een reden om je vijgenplant binnen te combineren met planten die groen blijven in de winter. Denk bijvoorbeeld aan yuccas en palmen. Of ga voor exotische bloemen zoals de paradijsvogelbloem. Op die manier staat je vijgenplant er in de winter niet troosteloos bij, maar heb je toch nog een groene oase in je woning. Het aanbod aan tropische planten, bloemen en bomen voor binnen is enorm. Maak er een mooi geheel van en geniet bij jou thuis van je tropische planten, net zoals je op een tropisch strand zou doen.