Leuke tip voor in jouw interieur: gestreept behang

strepen behang

Ben je op zoek naar nieuw behang voor in jouw woning? Lees dan verder, want in dit artikel vertel ik je van alles over strepen behang.

strepen behang

Soorten gestreept behang

Bij het woord strepen behang denk je wellicht alleen aan horizontale- en verticale strepen op het behang. Het is echter veel meer dan alleen dat. Gestreept behang heb je in veel meer soorten. Je hebt bijvoorbeeld ook wat kleinere streepje in een patroon. Het gestreepte behang heeft over het algemeen een erg moderne en luxere uitstraling en past bij ieder interieur. Je kunt zelf kiezen welke soort strepen er bij jouw passen en wat jij zelf mooi vindt. De ene persoon vindt de wat dikkere verticale strepen mooi en iemand anders vindt juist de kleine dunne streepjes die in een patroon liggen weer mooier. Voor ieder is er wat wils.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Het is belangrijk dat het behang past bij de rest van je interieur. Als je veel donkere meubels en gouden accessoires hebt is het mooi om bijvoorbeeld zwart met goud gestreept behang aan te schaffen. Dit combineert dan mooi met de rest van het interieur en zorg voor een moderne woonstijl. Ook raad ik je aan om maar één wand van de kamer te behangen. Wanneer je alle wanden zou behangen met een print wordt het namelijk erg druk en onrustig in je huis. Als je maar één wand behangt met een patroon blijft het rustiger in de ruimte en wordt die wand ook echt de blikvanger. Het is dan wel mooi om de andere muren te verven in een kleur die terug komt in de print van het behang.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de tips in dit artikel en ik hoop dat ik je meer informatie heb kunnen geven over gestreept behang en hoe je het aan jouw interieur kunt toevoegen.