Soepel verbouwen? Dat doe je met deze handige tips!

Staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Dan is het slim om na te gaan denken of je wilt gaan verbouwen. Zo ja, dan is het belangrijk om je te gaan voorbereiden op deze planning. Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend dat een verbouwing soepel verloopt. Een goede voorbereiding is daarom van groot belang. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het verbouwen van jouw (nieuwe) gehele woning. Benieuwd naar de tips? Lees dan zeker verder!

Een goede aannemer

Een goede aannemer zorgt voor een zorgeloze verbouwing. Je kan op verschillende manieren in contact komen met een goede aannemer. Er zijn verschillende platformen waar je jouw klus kaan neerzetten waar vervolgens verschillende aannemers op kunnen reageren. Kies niet alleen voor de goedkoopste offerte, maar kies ook voor de offerte die de foto's van eerder werk kan tonen en goede reviews hebben. Daarnaast kan je natuurlijk ook gemakkelijk opzoek naar een aannemer bij jou in de buurt door rond te vragen aan bekenden/kennissen/vrienden. Hierdoor weet je precies hoe een aannemer te werk gaat.

Wat heb je allemaal zelf nodig?

Ga je veel klussen zelf doen? Dan is het slim om te kijken wat voor spullen je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een speedboor of aan een betonboor. Er zijn natuurlijk verschillende betonboren op de markt, het is daarom slim om te kijken welke je precies nodig hebt. Vervolgens ga je kijken naar alles wat je nog meer nodig hebt. Het is slim om een lijstje te maken van welke klussen je allemaal gaat uitvoeren. Ga bijvoorbeeld per ruimte in je huis langs wat je allemaal gaat doen. Op basis daarvan kan je kijken welke spullen en welk gereedschap je nodig hebt.

Een goede planning helpt

Een goede planning is eigenlijk onmisbaar bij een verbouwing. Het is namelijk belangrijk dat je goed kijkt naar alle werkzaamheden en wanneer je deze gaat uitvoeren. Het is namelijk niet handig om alles in 1 keer te gaan slopen wanneer je ook nog is in het huis moet verblijven. Zorg daarom voor een externe slaapplaats of verbouw verschillende ruimtes apart van elkaar. Met een planning zorg je ervoor dat men elkaar ook niet in de weg loopt. Hiermee weet je zeker dat alles soepel verloopt. Houd ook rekening mee met het feit dat spullen bijvoorbeeld niet op tijd geleverd worden, hierdoor kan je planning veranderen. Blijf dus altijd flexibel.