Waarom een regenton kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor een regenton kopen. Waarom doen zij dit nu, wat heeft dit voor toegevoegde waarde? Er zijn verschillende redenen waarom mensen hiervoor kiezen, maar de belangrijkste zal zijn omdat ze een steentje bij willen dragen aan het milieu. Een regenton kopen kun je daarnaast ook doen omdat je jouw planten beter wilt verzorgen of omdat jij jouw waterverbruik omlaag wilt brengen zodat je een lagere waterrekening krijgt. Allemaal goede redenen om hiervoor te kiezen! Wat jouw reden ook is, bij Regenton.nu zul je een geschikte ton kunnen vinden voor jouw tuin!

Redenen voor regenton kopen

Zoals gezegd zijn er dus verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een regenton kopen, we willen daar hier nog iets dieper op ingaan. Voor de meeste mensen is duurzaamheid een belangrijke reden om hiervoor te kiezen. Het kost veel energie om ervoor te zorgen dat er schoon drinkwater uit onze kranen komt en het is eigenlijk zonde om dit vervolgens te gebruiken voor je tuin. Jouw gras en jouw planten hebben immers geen drinkwater nodig, zij kunnen prima toe met regenwater. Sterker nog, voor de meeste planten is dit zelfs beter! Regenwater is namelijk zachter, het bevat bijvoorbeeld minder kalk en dit is voor veel planten erg gunstig! Een regenton kopen betekent dus dat jij jouw tuinplanten, maar ook jouw kamerplanten gezonder kunt maken door ze geschikter water te geven. Tegelijkertijd bespaar je zo dus op je waterverbruik. Dat is niet alleen maar gunstig voor jouw portemonnee, door de lagere waterrekening die je zult hebben, maar het is ook goed voor het klimaat. Hoe minder kraanwater jij verbruikt, hoe minder water er gereinigd hoeft te worden. Zoals gezegd kost dat reinigen behoorlijk wat energie, dus ook met het oog op duurzaamheid is een regenton kopen echt een goed idee.

Verschillende varianten

Wil je een regenton kopen, dan is het goed om je eerst even te verdiepen in de verschillende varianten die er verkrijgbaar zijn. De exemplaren verschillen wat betreft:

  • het materiaal waar ze van gemaakt zijn
  • het formaat dat ze hebben
  • de kleur en de vorm waarin ze uitgevoerd zijn

Als we kijken naar het materiaal, dan kun je kiezen uit houten en kunststof exemplaren. Hout heeft een mooie natuurlijke uitstraling, terwijl kunststof een wat strakkere en modernere uitstraling heeft. Voor het gebruik maakt het niet veel uit, beide materialen zijn uitstekend geschikt en hebben een lange levensduur. Het belangrijkste om naar te kijken is eigenlijk het formaat. Ga je een regenton kopen, dan moet deze natuurlijk goed passen bij jouw tuin en jouw verbruik. Het heeft geen zin om heel veel regenwater op te vangen als je maar weinig hiervan zult gebruiken omdat je een kleine tuin hebt. Een grote ton past ook vaak niet goed in een kleine tuin, hij neemt dan teveel ruimte in beslag. Het formaat is dus zeker een aandachtspunt! Maar het oog wil natuurlijk ook wat, daarom bieden ze bij Regenton.nu tonnen aan in rechthoekige en ronde modellen en in diverse kleuren. Zo kun je bij hen altijd een regenton kopen die aan al jouw eisen voldoet!

Lees meer…